Ihmetys

by Jukka Eratuli


Transient

8.8.2012 Susanna

Tämä blogi on ollut tuloillaan pitkään, mutta elämä on mutkitellut edessämme ja tuonut meille muita tehtäviä. Olemme antautuneet arjelle ja toisinaan vetäytyneet sen imusta. Olemistamme on ohjannut sanaton kaipuu ja tieto siitä, että jossain ihan lähellä on jotain muutakin kuin silmille näkyvä. Ilman tätä toista maailmaa me nuudumme ja lakkaamme olemasta niitä ihmisiä, joiksi meidät luotiin.

Kaksi maailmaa, arkinen ja ajaton, tekevät meissä tuttavuutta joka hetki, ja antaudumme niille kukin tavallamme. Vaatimukset ja vapaus taipuvat toistensa tahtoon, ihmisyys ja sielukkuus soittavat tunteidemme tahteja. Elämän realiteetit ja unelmat kohtaavat, ja vääntävät kättä kohtalostamme. Ne heittävät kruunaa ja klaavaa kolikoilla, joilla pitäisi hankkia ruokaa pöytään.

Tämä blogi ja sivusto on taivaanrannan maalauksemme. Katoavainen kuin ihminen itse, kuitenkin hetken olemassa. Ihmetys saa meidät hahmottamaan sitä tarunomaista, mikä elämään on kirjoitettu, mutta jonka liian helposti suljemme itsemme ulkopuolelle.

Minkälaista on sinun ihmetyksesi?