Jukka ja Susanna

 Susanna ja Jukka 2003 

Susanna ja Jukka 2003 

Ihmeputiikin ja Olevainen.fi:n takana olemme me, Jukka ja Susanna Erätuli sekä neljä lastamme (syntyneet vuosien 2001-2011 välillä).

Monipuoliset työt lumilautailun parissa ympäri maailmaa ovat kuuluneet meidän molempien elämään. Susannalla vuoret vaihtuivat kotimaisemiin lasten synnyttyä. Jukka jatkoi vielä reissaamista lumen perässä ja loi kansainvälisen uran lumilautailijana. Kun Jukan polvi alkoi reistailla ja Susannakin halusi selvittää, mihin seuraavaksi ryhtyisi, päädyimme tutkimaan itseämme, toisiamme ja elämää monelta kantilta. Miten olla minä, yhtä sieluni ja sisimpäni kanssa? Miten ilmaisen itseni, liityn toisiin sekä maailmaan? 

Kuulostelimme, mitä elämä meiltä toivoi ja mitä me toivoimme elämältä. Kuullaksemme suuntamme paremmin, vähensimme ulkopuolelta tulevien vaikutteiden määrää ja lopetimme useaksi vuodeksi muun muassa lehtien tilaamisen ja television katselun. Tunsimme kiitollisuutta elämää ylläpitävistä ja ohjaavista voimista, sekä osallisuudesta tässä ihmeessä ja kummassa. Etsimme yhdessä ja erikseen, ja lopetimme etsimästä.

Elämä on ollut meille hyvä, mutta se on tuonut eteen myös vaikeuksia. Se on elämän luonne! Materiaalisen maailman haasteet tuntuvat meistä edelleen usein musertavilta. Miten on tarkoitus kuulla sisimpänsa, kun lapsikatras huutaa lujempaa? Miten on tarkoitus pysähtyä kuulemaan yhtään mitään, kun vaatimuksia sataa joka suunnasta, ja jollain tavalla pitäisi myös ansaita raha, jolla perhe-elämä kustannetaan?

Monipuoliset opinnot ihmiselämän eri ulottuvuuksien parissa sekä sitkeä heittäytyminen tyhjän päälle ovat saaneet meidät ymmärtämään, että ehkä arjesta sotkuinen koti onkin meidän moderni luostarimme. Emme matkusta Intiaan etsimään itseämme, sillä meidän osamme ja valintamme on kohdata itsemme perheessä ja elämämme tehtävissä, lastemme ja toistemme avulla. Siis kaikkein vaativimpien, energisimpien, armottomimpien ja ihanimpien ihmisten kanssa. Toisiamme meidän tulee palvella ilman että hukumme itseltämme. Ja se, jos mikä, vaatii hengen lujuutta ja joustavuutta. Myös kykyä luovuttaa.

Nyyti, Tiiti, Eeti ja Menni

Yhteenhioutumisemme on välillä raastavaa, mutta täynnä myös villiä naurua, löytämisen riemua ja intensiivistä luomisintoa. Opimme elämisen ja olemisen taidosta paljon nimenomaan törmäysten kautta. Kuin taivaankappaleet, jotka törmäävät yhteen, mekin räjähtelemme ja muokkaudumme uusiksi. Inspiraatiomme pyrkivät pintaan ja kiistelevät elintilasta, ja taipuvat samalla myös toistensa tahtoon. Life <3